İç Aydınlatma Lambası Yanmıyor ise; Elektriklerin olup olmadığını kontrol edin. Lambanın arızalı olup olmadığını kontrol edin. Arızalı ise servis çağırın.
Pişirme (alt – üst kısım eşit pişirmiyor ise); Kullanım kılavuzuna göre raf konumlarını, pişirme süresi ve sıcaklık değerlerini kontrol edin.
Ocak gözü alev almıyor ise; lütfen aşağıdaki koşulları, belirtildiği sıraya göre kontrol edin.
Kullandığınız gazın tipi ve basıncı, ürününüz üzerinde belirtilen değerlere uygun mu?
Regülatörünüzün eski olmadığından emin olun.
Eğer LPG kullanıyorsanız , tüpünüzün bitmekte olup olmadığını, doğal gaz kullanıyorsanız gazı geldiği şebeke hattında bir problem olup olmadığını kontrol ediniz. Enjektörler tıkalı olabilir. Temizleyerek tekrar deneyin. Adaptör deliklerinin temiz ve kuru olduğundan emin olun. Şapka ve adaptörü düzgünce yerleştirdikten sonra, herhangi bir ocak gözünü açın ve çakmak çakarken bujinin kıvılcımını gözleyin. Kıvılcımın bujinin ucundan bek şapkasına doğru atlaması gerekir. Eğer kıvılcım aşağıya doğru atlıyorsa, şapka ve adaptör düzgün şekilde yerleştirilmemiş olabilir, eğer sorun bu değilse bujide bir arıza olabilir.
Alev düzensiz / isli / harlı yanıyor ise: lütfen aşağıdaki koşulları, belirtildiği sıraya göre kontrol edin. Kullandığınız gazın tipi ve basıncı, ürününüz üzerinde belirtilen değerlere uygun mu ? Regülatörünüzün eski olmadığından emin olun. Eğer LPG kullanıyorsanız, tüpünüzün bitmekte olup olmadığını, doğal gaz kullanıyorsanız gazı geldiği şebeke hattında bir problem olup olmadığını kontrol ediniz. Şapka ve adaptörün tam oturmuş olduğundan emin olun. Adaptör deliklerinin temiz ve kuru olduğunu kontrol edin. Sağlıklı bir yanma performansı elde etmek için, her bir ocak gözünde bu kılavuzda belirtilen uygun çaplardaki tencereleri tercih edin.
Arçelik Servisini Ne Zaman Aramalısınız?
Basit arıza çözümleri cihazınızın tekrar çalışmasını ya da sorunun giderilmesini sağlamadıysa Arçelik servislerini arayarak uzman ekiplerden destek alabilirsiniz.
Temizlik ve Bakım İle Ömrü Uzayan Fırınlar
Arçelik fırınınızı temizlemeden önce bütün kontrol düğmelerinin kapalı olduğundan ve cihazınızın soğuduğundan emin olun. Cihazın fişini çekin. Fırınınızın emaye ve boyalı kısımlarını çizebilecek, tanecikler içeren temizlik maddelerini kullanmayın. Tanecik içermeyen krem veya sıvı temizleyiciler kullanın. Yüzeylere zarar verebileceği için; kostik kremler, aşındırıcı temizlik tozları, kaba tel yünü veya sert aletler kullanmayın. Ocağınızın etrafına taşan sıvıların yanması halinde emaye zarar görebilir. Taşan sıvıları hemen temizleyin.
Fırının İçinin Temizlenmesi
Temizliğe başlamadan önce fırının fişini prizden mutlaka çekin. Emaye fırının içini, fırın ılıkken temizlerseniz en iyi sonucu alırsınız. Fırını her kullanımdan sonra sabunlu suya batırılmış yumuşak bir bezle silin. Daha sonra ıslak bir bez ile tel rafı silin.
Fırının Üst Kısmı, Gazlı ve Elektrikli Ocakların Temizlenmesi
Fırınınızın üst kısmında bulunan ocak ızgaralarını (tencere taşıyıcılarını), gazlı ocakların şapka ve kafalarını kaldırın. Bek tablasını silerken, havuzların içine sabunlu su ve pislik kaçmamasına dikkat edin. Böyle bir durumda, havuzun içindeki sıvıyı kurutup çalıştırın. Gazlı ocakların şapka ve kafaları ile ocak ızgaralarını sabunlu su ile yıkayıp durulayın. Kuruttuktan sonra bek şapkalarını yerleştirirken tırnakların geçmesine ve tam yerine oturmasına dikkat edin.
Paslanmaz çeliklerin üzerinde paslanmaz olmayan çelik esaslı ovma telleri, temizlik elyafları ve tel fırçalar kullanılmamalıdır. Bunlar hem yüzeyi çizerler, hem de paslanma direncini azalttıkları için yüzey ıslandığı zaman pas oluşumu gözlenmesine neden olabilirler. Temizlemek veya durulamak için su kullanıldığı zaman, özellikle de bulunan yerdeki su kireçli ise, su lekelerini önlemek için yüzeyin silinerek kurulanması tavsiye edilir.
Fırın Lambasının Değiştirilmesi
Bu işlemi Yetkili Servise yaptırmanız önerilir. Önce fırının fişini prizden çekin ve fırının soğuk olmasına dikkat edin.
Lambanın önündeki kapağı çıkardıktan sonra ampulü de yerinden çıkarın. Yetkili Servislerden temin edeceğiniz, 300C’ye dayanıklı yeni ampulü çıkardığınız ampulün yerine takın. Daha sonra lamba koruma camını tekrar yerine yerleştirin. Bu işlemden sonra fırınınız kullanıma hazır olacaktır.
Diğer Kontroller
Gaz bağlantı borusunu periyodik olarak kontrol edin. En ufak bir anormallik sezdiğinizde teknik servisi haberdar edin. Ayrıca ocak ve fırın kumanda düğmeleri çalışmalarında anormallik sezdiğinizde Servisinizi arayın.
Arçelik Ocak Servisi Çağırmadan Önce Yapabilecekleriniz
Giderebileceğiniz Basit Arızalar ve Çözümleri
Cihaz üzerindeki onarımların teknik servis tarafından yapılması gerekir. Ancak basit arızaları kendiniz çözebilirsiniz.
İlk kullanım sırasında birkaç saat için duman ve koku gelebilir. Ayrıca meral parçalar ısındığı zaman genleşerek ses çıkarabilir. Bu durum normaldir.
Cihaz çalışmıyorsa;
Sigortanızı kontrol edin. Ürün fişinin prize takıldığından emin olun.
Ateşleme kıvılcımı çıkmıyorsa; Akım yoktur. Sigortanızı kontrol edin.
Gaz gelmiyorsa;
Ana gaz vanası kapalı olabilir. Açın. Gaz borusu eğilmiş olabilir. Düzeltin.
Ocak gözleri düzgün yanmıyor ya da hiç yanmıyorsa;
Gözlerin parçalarını temizleyin. Ocak gözleri kuru olmayabilir, kurutun. Ocak gözü kapağı emniyetli bir şekilde yerleştirilmemiştir. Düzeltmeniz gerekir.
Gaz vanası kapalı olabilir. Açın. LPG kullanıyorsanız gaz tüpü boş olabilir, değiştirin.
Arçelik Servisini Aramanız Gereken Durumlar
Ocağınızı hiçbir şekilde çalıştıramıyor ve sorununuzu gideremiyorsanız Arçelik Servisleri çağrı merkezimizi arayarak destek isteyebilirsiniz. Gaz vananızı kapatıp kendinizi emniyete almayı unutmayın.
Temizleme ve bakım
Bakım ve temizlik işlemlerine başlamadan önce ürünün elektrik bağlantısını kesin.
Yüksek basınçlı temizleyici veya buhar püskürtücü kullanmayın.
Ancak kalan ısı göstergesi k sembolünden h sembolüne geçtiğinde temizleme çalışmalarına başlayın.
Cihazı her kullanım sonrası temizleyin. Aksi takdirde yanarak yapışan artıkları çıkarmak zorlaşır.
Kaba kirleri spatulalar yardımıyla temizleyin.
Yeni süngerli bezleri kullanım öncesi iyice yıkayın.
Bir sonraki kullanımdan önce temizleyici madde artıklarını itinayla giderin.
Sıcak cihazın temizlenmesi
Dikkat, yanma tehlikesi! Sıcak cihaz üzerine su döküldüğünde buhar oluşur ve sıcak su sıçrar.
Su dökmeden önce cihazın en az 15 dakika soğumasını bekleyin. Tercihen küp buz kullanın.
Birkaç damla bulaşık deterjanı ilave edin ve kirlerin yumuşamasını bekleyin (en fazla 1 saat).
Dikkat, yanma tehlikesi! Ancak kalan ısı göstergesi k sembolünden h sembolüne geçtiğinde temizleme çalışmalarına başlayın.
Soğumuş Cihazın Temizlenmesi
Kızartma yüzeyine üzerini hafif örtecek miktarda su ve bulaşık deterjanı dökün.
Cihazı çalıştırın. Ayar alanında temizleme kademesini seçin. Kirlerin yumuşamasını bekleyin (en fazla 1 saat).
Kirler çözüldükten sonra temizleme işlemine başlayabilirsiniz.
İki Kızartma İşlemi Arasında Temizleme
Küp buz bu amaç için son derece uygundur.
Cihazı kapatın. 4-5 adet küp buzu spatula yardımıyla sıcak kızartma yüzeyi üzerinde gezdirin.
Dikkat! Bu esnada sıcak buhar yükselebilir!
Çözülen kirleri spatula yardımıyla temizleyin ve cihazı tekrar çalıştırın. Cihaz ayarlanmış olan sıcaklığa tekrar ulaşana kadar üzerine yiyecek koymayın.
Uygun temizlik maddeleri
Yağlı artıkları gidermek için en uygun olan bulaşık deterjanlarıdır. Kızartılan malzemenin türüne göre kızartma yüzeyinde beyazımsı lekeler belirebilir. Bu lekeleri en kolay limon suyu veya sirkeyle yok edebilirsiniz. Ardından tekrar nemli bezle iyice silin.
Çerçevenin temizlenmesi
Çerçeveyi yumuşak bir bez veya sünger ile bulaşık deterjanı kullanarak temizleyin. Spatulalarla cihazın kenarlarına vurmayın veya kazımayın.
Uygun olmayan temizlik maddeleri
Fırın temizleme spreyi veya leke giderici gibi kimyasal agresif temizlik maddeleri kullanmayın.
Metal tencere temizleyiciler, çelik pamuğu, metal fırçalar veya benzerlerini kullanmayın. Spatulalarla yapılan çalışmaların yanı sıra kazıyıcı süngerler ve ovucu krem deterjanlar da yüzey üzerinde iz bırakır. Ancak bunlar cihazın kullanım özelliklerini etkilemez.
Güvenlik Talimatları
Elektrik kablosu arızalı ise ürünü çalıştırmayın.
Gözle görülür bir hasar varsa çalıştırmayın.
Cihazınızda hiçbir onarım ve değişiklik yapmayın. Ancak bazı arızaları kontrol edebilirsiniz.
Üzerine su püskürterek veya su dökerek kesinlikle yıkamayın. Elektrik çarpabilir.
Kurulum ve tamir işlemlerini yetkili kişilere yaptırın.
Kapalı konserve kutularını ve cam kavanozları ısıtmayın. Basınç kavanozun patlamasına neden olabilir.
Tüm havalandırma kanallarının etrafını açık tutun.
Her kullanımdan sonra cihazın kapalı olduğuna emin olun.